Segueix-nos a les xarxes socials:

Un pas endavant

Aquest text participa al 6è Concurs de relats breus de Regió7. Apunta't tu també!

Són les nou del matí. M´aixeco del llit amb mal de cap. No és un dia qualsevol, és 23 d´abril: Diada de Sant Jordi. Avui fa 30 anys que em vaig casar amb el Carles. És el dia més encertat per deixar el passat enrere i fer un pas endavant. Estic convençuda que aquest dia, tard o d´hora, havia d´arribar. He hagut de prendre una decisió difícil que m´ha costat molt.

La mare ja m´ho deia que era massa jove i que m´esperés uns anys a casar-me, però no li vaig fer cas. Quanta raó tenia. Com la trobo a faltar, fa tants anys que no hi és. Érem molt joves, sobretot jo que acabava de fer els 19 anys. Poc temps després de casar-nos, van arribar els meus, els nostres dos fills. Ells ja fan la seva vida. Per desgràcia, el nostre matrimoni no ha sigut mai com jo m´esperava, sinó tot al contrari. Quantes coses podria explicar d´ell que m´han dolgut i he callat. I jo sempre amb el somriure als llavis com una ximpleta, aguantant i aguantant per por.

Ell i jo no ens estimem i no cal enganyar-nos. Això s´ha acabat. M´és igual el què pensin els altres. Uns diran que estic boja, altres diran que sóc valenta i que per primer cop a la vida he fet el que desitjava fer. Necessito estar sola, sense el Carles. Vull ser lliure i refer la meva vida. Necessito un canvi d´aires. Crec que ja és hora i que ja em toca fer-ho. Sento la porta. Arriba algú! És el Carles que torna del bar. No sé com dir-li, però li he de dir. Si fa 30 anys començava una nova etapa de la meva vida, ben aviat en començarà una altra. Fins sempre, Carles.

Prem per veure més contingut per a tu