El comitè ha aconseguit millores en indemnitzacions i s'ha passat dels 35 dies als 38 dies per any treballat, però cap símptoma favorable en la reclamació principal que és el pla social i la consecució d'unes garanties per a tota la plantilla. Els treballadors mantenen la sospita que darrera de l'ERO s'hi amaga un projecte de deslocalització. Dijous, hi haurà una nova reunió a Barcelona, a la seu del departament de Treball.

El president del comitè d'empresa, Jaume Vila, no amagava aquest dimarts la seva preocupació per la postura de la multinacional Pirelli que, a hores d'ara, no ha presentat cap pla de viabilitat per a la planta de Manresa. Els treballadors, i cada dia que passa més, estan convençuts que darrera de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) s'hi amaga un procés de deslocalització que portarà l'empresa al tancament.

'Ens estan oferint engrunes. Demanem garanties per a tota la plantilla, un pla de viabilitat i un pla social. I no presenten ni concreten cap d'aquests aspectes', es lamentava aquest dimarts Vila.

Per contra, de l'empresa han aconseguit ampliar de 35 dies per any a 38 dies per any les indemnitzacions per acomiadament i també algunes millores econòmiques en concepte de pagament únic per a cada treballador acomiadat, depenent dels anys que porti a la planta de Manresa.

Els treballadors i l'empresa s'han emplaçat a una nova reunió a Barcelona, a la seu del departament de Treball de la Generalitat el proper dijous.