El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, va confirmar ahir que es torna a presentar a la reelecció per continuar liderant el sindicat quatre anys més, però que aquest serà el seu últim mandat.

En el seu discurs d'obertura del XIV Congrés de la UGT de Catalunya, que se celebra al Palau d'Esports de Vall d'Hebron, Álvarez va revelar finalment els seus plans de futur, encara que la seva candidatura a la secretaria general (l'única que s'ha presentat) ja es donava per fet.

El sindicalista, que fa 23 anys que és al capdavant de l'organització, va assegurar que aquest serà el seu últim mandat perquè: "encara tinc la lucidesa" per prendre aquesta decisió i va negar que s'hagi imposat aquesta limitació per falta d'il·lusió o perquè es trobi cansat. "No és que estigui cansat, ni que no m'agradi la feina que faig, ni que no tingui il·lusió o cregui que no puc dirigir un equip amb capacitat per presentar iniciatives. És que fa 23 anys que hi sóc i tinc la lucidesa per poder dir prou", va dir. Encara que no va donar pistes sobre qui podria prendre el relleu quan se'n vagi definitivament, el sindicalista que es considera que té més opcions és el president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, un dels més estrets col·laboradors d'Álvarez.