Segueix-nos a les xarxes socials:

La mala evolució d'Alemanya, França i Itàlia frena el PIB de la zona euro

L'economia del conjunt dels països de la moneda única queda en punt mort

La mala evolució d'Alemanya, França i Itàlia frena el PIB de la zona euroefe

L'economia de l'eurozona es va estancar el segon trimestre de l'any arrossegada per la mala evolució del PIB de tres de les seves principals economies, Alemanya, França i Itàlia, una dada que tampoc va poder revertir el creixement d'Espanya.

El PIB de l'eurozona es va quedar en punt mort en registrar un creixement nul entre abril i juny i també la recuperació econòmica del conjunt de la Unió Europea (UE) es va alentir, en créixer del 0,2% una dècima menys, segons el càlcul avançat publicat ahir per l'oficina comunitària d'estadística Eurostat. L'estancament de l'eurozona s'ha produït després que els divuit registressin durant els últims trimestres del 2013 i el primer del 2014 creixements lleugers però constants.

L'economia de l'àrea de la moneda única es va veure afectada per la contracció del 0,2% del PIB alemany, que un trimestre abans havia crescut encara el 0,7%. La locomotora alemanya va fer marxa enrere principalment per elements externs, com "la feble evolució de l'eurozona" i "la inseguretat derivada dels esdeveniments geopolítics" a Europa de l'Est i a l'Orient Mitjà, segons Berlín, en referència a les tensions polítiques i comercials de la UE amb Rússia pel conflicte a Ucraïna. Com si no fos suficient, França, la segona economia de l'eurozona, va encadenar per segon trimestre consecutiu un creixement nul, i Itàlia, la tercera, es va submergir en una recessió a final de juny.

Prem per veure més contingut per a tu