El Govern promou la formació de maquinistes per disposar de “personal qualificat” davant del traspàs de Rodalies

Territori signa un conveni amb Alsa Ferrocarril i Captrain per disposar de centres de formació a Catalunya

La cabina d'un maquinista d'un tren de l'R2 de Rodalies

La cabina d'un maquinista d'un tren de l'R2 de Rodalies / Arxiu / Maria Asmarat

ACN

El departament de Territori ha signat un conveni amb les empreses de serveis ferroviaris Alsa Ferrocarril i Captrain per impulsar cursos de formació de maquinistes a Catalunya. L’objectiu del Govern és disposar dels “recursos humans idonis i del personal qualificat” de cara al proper traspàs de Rodalies. Les dues companyies, homologades per l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària (AESF) es comprometen a disposar de centres de formació a Catalunya i convocar cursos de conductors de tren a partir de la tardor. A més, l’acord preveu que es faci almenys un curs anual. Territori facilitarà que els alumnes puguin fer pràctiques a les empreses ferroviàries de la seva competència o amb les que tingui acords.

L’acord l’ha signat la consellera de Territori, Ester Capella, amb el director d’Expansió de negoci a Catalunya d’Alsa Ferrocarril, Pere Calvet, i el director General de Transports i Mobilitat, Oriol Martori. 

La col·laboració no comporta cap tipus de contraprestació econòmica i té una vigència inicial de dos anys prorrogable a dos més.