Bàsquet/Lliga Endesa

L'UCAM Múrcia guanya a la Fonteta i posa el València contra les cordes (86-96)

L'equip de Sito Alonso domina durant els quaranta minuts, controla les reaccions locals i podria sentenciar dimecres a casa

Dylan Ennis penetra a cistella enmig de tota la defensa taronja

Dylan Ennis penetra a cistella enmig de tota la defensa taronja / Miguel Ángel Polo/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

L'UCAM Múrcia ha fet un partit molt seriós, com tota la seva temporada, i ha guanyat per 86-96 a la pista del València Basket en el primer duel dels quarts de final dels play-off pel títol de la Lliga Endesa. Això significa que si torna a vèncer en el el partit que es disputarà al pavelló Príncep Felip dimecres, els murcians entrarien a les semifinals i assolirien la millor classificació de la seva història.

La victòria de l'UCAM ha estat merescuda de principi a fi. Els visitants han començat amb un 2-12 que deixava clar qui manaria. els 10 de Sleva en aquest tram d'enfrontament han permès al seu equip assolir un marge que seria capaç de gestionar, i sovint d'ampliar, durant els primers vint minuts. A l'altra banda, només Brandon Davies i Semi Ojeleye semblaven tenir les idees clares.

El València no ha reaccionat de debò fins al tercer període, sobretot en el tram final, quan s'ha posat a sis punts, i en l'inici del quart acte, quan Jovic ha col·locat el 72-75. Però aleshores ha sorgit un gran Rodions Kurucs, autor de dos triples gairebé consecutius, tot i estar mig lesionat, que ha tornat a disparar la distància fins al 72-81. La rúbrica de l'enfrontament ha vingut de la mà de Jonah Radebaugh, incisiu durant els quaranta minuts, que ha permès que el seu equip afrontés els darrers instants amb tranquil·litat i amb els deures fets i fes incrementar els dubtes en els homes de Xavi Albert.

VALÈNCIA BASKET: Jones 12, López-Arostegui 9, Ojeleye 17, Claver, Inglis 8 -cinc inicial- Anderson 4, Harper, Puerto, Pradilla 8, Jovic 9, Davies 19

UCAM MÚRCIA: Hakanson 4, Ennis 8, Sant-Roos 6, Sleva 23, Diagné 11 -cinc inicial- Kurucs 10, Caupain 5, Radovic 2, Radebaugh 24, Flores 3

ÀRBITRES: Perea, Manuel i Padrós

PARCIALS: 13-21, 38-48 (descans), 57-65, 86-96