L'expresident de Catalunya Banc, el bagenc Adolf Todó, era conscient que l'augment de sous que els membres del consell d'administració de l'entitat es van assignar quan el banc era a punt de fer fallida, motiu pel qual els directius han acabat a judici, era un tema "sensible". Així es desprèn dels correus electrònics que va enviar al Banc d'Espanya el juny de 2011, poc abans que l'entitat fos intervinguda per l'estat, i que ha fet públic el diari digital Crític en exclusiva.

"Som conscients que la retribució dels directius és un tema molt sensible a nivell social", afirmava en un d'ells. "No volem tenir cap sorpresa innecessària amb els sous", deia. Adolf Todó es va voler assegurar que, un cop el banc fos rescatat, podria conservar el seu salari de 800.000 euros anuals i el de la resta de l'equip directiu. "Com sabeu, [l´equip directiu] no se sent responsable de l´actual situació de la caixa, entre altres coses perquè a molts els hem ´fitxat´ al mercat. [...] Tots ells són segons la meva opinió absolutament ´empleables´ i no els costaria trobar, tot i la situació del mercat laboral, una feina fora de Catalunya Caixa, i aquest és un risc que no ens podem permetre", afegia.

Els correus coincideixen en el moment més complicat de l'entitat bancària, en plena fallida, poc abans que el FROB hi injectés 1.250 milions.