12 de abril de 2015
12.04.2015

Uber busca empara en les lleis europees per mantenir el seu servei a la UE

14.04.2015 | 10:45

La companyia nord-americana Uber ha decidit recórrer a la legislació comunitària per frenar la prohibició de la seva aplicació mòbil "UberPOP", que posa en contacte a passatgers i conductors particulars, a diferents països de la Unió Europea (UE).
Espanya, França i Alemanya han estat fins ara els països contra els que Uber ha decidit actuar a escala europea mitjançant la presentació de queixes a la Comissió Europea (CE), en considerar que han imposat al seu servei restriccions injustificades i contràries als principis comunitaris .
"A la UE, els estats membres estan adoptant enfocaments legals fonamentalment diferents sobre Uber, un servei tecnològic. Aquest tractament diferent viola els principis del mercat únic" comunitari, ha explicat a Efe el cap de política de la companyia al continent europeu, Mark Macgann.
"Uber ha demanat a la Comissió Europea que actuï contra França, Alemanya i Espanya", afegeix Macgann, i alhora va recordar que "el Tractat de la UE requereix als seus estats membres que donin a totes les companyies la llibertat d'oferir serveis nous de manera no discriminatòria".
L'última de les queixes de Uber a arribar a Brussel·les ha estat la que denuncia el comportament d'Espanya, en concret de les autoritats de Madrid, Barcelona i València.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema