La companyia nord-americana Uber ha decidit recórrer a la legislació comunitària per frenar la prohibició de la seva aplicació mòbil "UberPOP", que posa en contacte a passatgers i conductors particulars, a diferents països de la Unió Europea (UE).

Espanya, França i Alemanya han estat fins ara els països contra els que Uber ha decidit actuar a escala europea mitjançant la presentació de queixes a la Comissió Europea (CE), en considerar que han imposat al seu servei restriccions injustificades i contràries als principis comunitaris .

"A la UE, els estats membres estan adoptant enfocaments legals fonamentalment diferents sobre Uber, un servei tecnològic. Aquest tractament diferent viola els principis del mercat únic" comunitari, ha explicat a Efe el cap de política de la companyia al continent europeu, Mark Macgann.

"Uber ha demanat a la Comissió Europea que actuï contra França, Alemanya i Espanya", afegeix Macgann, i alhora va recordar que "el Tractat de la UE requereix als seus estats membres que donin a totes les companyies la llibertat d'oferir serveis nous de manera no discriminatòria".

L'última de les queixes de Uber a arribar a Brussel·les ha estat la que denuncia el comportament d'Espanya, en concret de les autoritats de Madrid, Barcelona i València.