El Servei d'Inserció d'Ampans va atendre l'any passat 446 persones amb discapacitat, malaltia mental i risc d'exclusió, els va oferir orientació laboral i formació mitjançant un pla individual d'inserció abans de passar a la recerca activa de feina, i va aconseguir un contracte laboral per a 75 persones, segons dades de l'entitat.

D'aquestes insercions, més de la meitat, 42 persones tenien certificat de discapacitat i 33 estaven en situació de risc. La majoria de les insercions, 43, es va fer a empreses del Bages (majoritàriament dedicades al sector serveis o indústria), 7 a altres centres especials de treball (CET), i les 25 restants als mateixos serveis d'Ampans.

Ampans du a terme diferents programes sociolaborals per a persones amb discapacitat i necessitats de suport des de fa més de 20 anys, i el 2007 va crear un servei específic d'inserció que actua com a agència de col·locació. Segons afirmen fonts de l'entitat, en els darrers 5 anys s'ha detectat una creixent demanda d'accés per part de persones en greu situació de risc d'exclusió.

En els darrers 5 anys, s'ha doblat gairebé anualment el nombre de persones ateses al Servei d'Inserció, per l'increment de persones en risc d'exclusió. Al llarg del 2014, mitjançant els serveis d'inserció i prelaboral ha atès 94 persones amb malaltia mental.