Segueix-nos a les xarxes socials:

L'eurogrup tomba un nou pla de Grècia per prorrogar el rescat

L'executiu hel·lè busca un cop d'efecte amb la presentació d'una nova proposta, que Europa rebutja

L'eurogrup tomba un nou pla de Grècia per prorrogar el rescatAlkis Konstantinidis

Els ministres d'Economia i Finances de la zona de l'euro van descartar ahir una altra ampliació del rescat a Grècia, davant la impossibilitat de dur a terme els tràmits necessaris abans que l'actual programa expiri aquesta mitjanit, segons va anunciar el ministre eslovac de Finances, Peter Kazimir, a Twitter.

Els ministres de l'eurogrup tornaran a mantenir una altra conferència telefònica avui dimecres, segons va anunciar Michel Reijns, portaveu del president de l'eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a través de la mateixa xarxa social.

"El programa s'haurà acabat aquesta mitjanit", va dir Kazimir, "l'última data límit per a una extensió del programa grec era el cap de setmana. A causa dels procediments parlamentaris, hi ha una incapacitat d'ampliar el programa més enllà d'avui [ahir per al lector]", va afegir .

"L'eurogrup ha acabat. La carta del primer ministre grec, Alexis Tsipras, inclou tres peticions. L'extensió del programa i una reducció del deute no és possible", va indicar per part seva el ministre finlandès, Alexander Stubb.

Respecte a la petició del líder de Syriza que es concedeixi al país un nou programa de rescat, Stubb va dir que aquest tipus de demandes "sempre es tracten a través dels procediments normals".

Prem per veure més contingut per a tu