Els ministres d'Economia i Finances de la zona de l'euro van descartar ahir una altra ampliació del rescat a Grècia, davant la impossibilitat de dur a terme els tràmits necessaris abans que l'actual programa expiri aquesta mitjanit, segons va anunciar el ministre eslovac de Finances, Peter Kazimir, a Twitter.

Els ministres de l'eurogrup tornaran a mantenir una altra conferència telefònica avui dimecres, segons va anunciar Michel Reijns, portaveu del president de l'eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a través de la mateixa xarxa social.

"El programa s'haurà acabat aquesta mitjanit", va dir Kazimir, "l'última data límit per a una extensió del programa grec era el cap de setmana. A causa dels procediments parlamentaris, hi ha una incapacitat d'ampliar el programa més enllà d'avui [ahir per al lector]", va afegir .

"L'eurogrup ha acabat. La carta del primer ministre grec, Alexis Tsipras, inclou tres peticions. L'extensió del programa i una reducció del deute no és possible", va indicar per part seva el ministre finlandès, Alexander Stubb.

Respecte a la petició del líder de Syriza que es concedeixi al país un nou programa de rescat, Stubb va dir que aquest tipus de demandes "sempre es tracten a través dels procediments normals".