Segueix-nos a les xarxes socials:

El BCE proposa aplicar més estímuls després de baixar les seves previsions

El consell de govern del banc deixa inalterat el tipus d'interès rector en el mínim històric del 0,05%

El BCE proposa aplicar més estímuls després de baixar les seves previsionsefe

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va avançar ahir que l'entitat monetària està disposada a introduir més estímuls monetaris i modificar el programa de compra de deute després de baixar notablement les previsions de creixement i inflació. Prèviament, el consell de govern del BCE, reunit a Frankfurt, va decidir deixar inalterat el seu tipus d'interès rector en el mínim històric del 0,05%.

Draghi va explicar en conferència de premsa que hi ha nous riscos a la baixa per a les perspectives de creixement i inflació per l'alentiment de les economies emergents, com la Xina, i la caiguda del preu del petroli. "La informació disponible indica una recuperació econòmica continuada però una mica més feble i un increment de les taxes d'inflació més lent que en les expectatives anteriors", va dir el president del BCE. La caiguda del preu del petroli és el risc més gran per a la inflació, però Dragui va considerar que, de moment, "es tracta d'efectes transitoris".

El president del BCE va destacar que es produeixen fortes fluctuacions en els mercats financers i de matèries primeres i va posar èmfasi en la voluntat i capacitat del consell de govern d'actuar. Draghi va dir que "el programa de compra de deute proporciona suficient flexibilitat en termes d'ajustar la seva mida, composició i durada". L'euro va caure amb força i es va canviar a 1,11 dòlars després de les declaracions de Draghi, enfront dels 1,1233 dòlars en les últimes hores de la negociació europea del mercat de divises de la jornada anterior.

Prem per veure més contingut per a tu