L'economia espanyola creixerà el 2,7% el 2016 i 2017, període en el qual es crearan prop d'un milió de llocs de treball, segons la previsió de l'informe Situació Espanya elaborat per BBVA Research.

En conferència de premsa, l'economista en cap d'Economies Desenvolupades de BBVA Research, Rafael Domènech, va destacar ahir que l'augment de la incertesa política de gener podria restar al creixement 0,2 i 0,3 punts percentuals fins al 2017, i va afegir que si es manté aquesta inestabilitat en els propers sis mesos, l'impacte negatiu estaria entre cinc dècimes i més d'un punt el 2017. L'estudi preveu que la taxa d'atur es redueixi al 17,5% a final del 2017.

L'entitat sosté que les dades d'activitat mostren que l'augment del PIB el quart trimestre del 2015 va ser del 0,8% respecte al tercer, i que aquest primer trimestre el creixement es mantindrà en taxes similars.

L'informe augura que la caiguda recent del preu del petroli podria aportar una mica més d'un punt al creixement econòmic en el pròxim bienni. També assenyala que la creació d'ocupació i el creixement de la demanda interna mantenen el seu dinamisme.