Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya ha perdut 793 empreses en els últims tres anys i Madrid n'ha guanyat 595

Catalunya ha perdut 793 empreses en els tres últims anys, mentre que Madrid n'ha guanyat 595 en aquest període, segons un estudi elaborat per Informa D&B.

En concret, un total de 2.019 empreses han marxat de Catalunya en els últims tres anys, una xifra superior a les 1.226 empreses que han arribat a la regió, procedents d'altres comunitats, cosa que ofereix un saldo negatiu de 793 empreses, el més gran registrat en aquest període.

Madrid és la comunitat que més sortides ha registrat des del 2013, 3.143, però és la preferida de les empreses per mudar-s'hi des d'una altra, ja que 3.738 ho van fer en els últims tres anys, cosa que dóna un balanç positiu de 595. Amb aquestes dades, Madrid presenta el millor balanç del conjunt de les autonomies en aquests tres anys. Tenint en compte l'origen de les companyies que s'han traslladat a Madrid, el 24% procedia de Catalunya i el 15% d'Andalusia. En el cas de Catalunya, la major part de les empreses que van arribar ho van fer procedents de Madrid, el 39%, de València, el 16%, i d'Andalusia, l'11%.

Després de Catalunya, el pitjor comportament el va experimentar el País Basc, amb 207 empreses menys. Aquestes dues comunitats han mantingut una xifra negativa al llarg dels tres últims anys.

València és la tercera comunitat, després de Madrid i Catalunya, on més empreses s'han traslladat durant aquests tres anys.

Prem per veure més contingut per a tu