Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Associació de Desenvolupament Rural certifica les calderes del programa Clima

El projecte compra les tones de CO2 que s'estalvien pel canvi de combustible

L'Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, amb seu a Puig-reig, està portant a terme, aquests dies, les certificacions de les calderes repartides pel territori i que han participat en diverses convocatòries del programa Clima.

En concret, des de l'Associació, aquests dies s'està realitzant la verificació de les calderes i que comporta, en total, una compensació econòmica per als beneficiaris de 2.382,34 euros en forma de compra de 335,54 tones de d'emissions de diòxid de carboni.

Des dels inicis del programa Clima, a la Catalunya Central s'ha portat a terme la compra d'un total de 726,46 tones de CO2, reduïdes i verificades d'emissions, que són equivalents a un import de 5.157,88 euros per al total de les calderes instal·lades en el marc d'aquest programa. Segons explica l'associació en un comunicat, en la propera anualitat es revisaran un total de 23 calderes repartides per la Catalunya Central.

Acollir-se a aquest programa suposa rebre una ajuda de 9,7 euros per tona de CO2 que no s'hagi emès en comparació amb la caldera d'origen. Alhora suposa un seguiment gratuït dels consums de biomassa fins al 31 de desembre del 2020.

Prem per veure més contingut per a tu