El nombre d'habitatges iniciats a la província de Barcelona el 2015 va augmentar el 70% en relació amb l'any anterior, cosa que confirma la recuperació del sector immobiliari en aquesta demarcació, segons un estudi monogràfic elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona.

L'estudi de la institució cameral revela també que el nombre d'habitatges iniciats, que se situa en 4.543, supera el nombre d'acabats per primera vegada els últims deu anys, des del 2007.

La Cambra de Comerç de Barcelona assegura que aquest estudi, basat en dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya -Idescat-, "confirmen que la fase de recuperació del sector immobiliari està en marxa després que el 2013 s'arribés al punt mínim del cicle de la construcció".

Aquell any, el nombre d'habitatges iniciats a la província de Barcelona van caure el 97% respecte al 2006, quan havien aconseguit un rècord històric.

En un comunicat, la Cambra de Comerç afirma que l'elevada taxa d'atur i el procés de desendeutament de l'economia "allunyen el risc de caure en un nou boom immobiliari". En aquesta línia, aconsella que els bancs mantinguin la restricció de no concedir més del 80% del valor de la taxació real de l'immoble per tal d'evitar, fins a on sigui possible, una nova bombolla immobiliària.