Segueix-nos a les xarxes socials:

Eurecat desenvolupa una samarreta que mesurarà l'estrès dels treballadors

Controlarà, entre d'altres, el ritme cardíac, la reacció de la pell i el ritme de la respiració

Eurecat desenvolupa una samarreta que mesurarà l'estrès dels treballadors

El centre tecnològic Eurecat, en el qual està integrat el CTM-Centre Tecnològic de Manresa, està desenvolupant a Catalunya una samarreta intel·ligent que, amb el suport d'un guant, controlarà la respiració, el ritme cardíac i les reaccions de la pell per mesurar els nivells d'estrès que tenen els treballadors, i els donarà instruccions per evitar-lo.

Es tracta d'un projecte europeu, Stay Active, que desenvolupa Eurecat en col·laboració amb la firma RGB Medical per reduir els nivells d'estrès a l'entorn laboral, patologia psicosocial que es calcula que afecta, amb la depressió o l'ansietat, el 30% dels treballadors de la UE. El projecte, que està liderat per l'empresa TEAMNET i que inclou la implicació de sis socis de quatre països europeus, serà capaç de dur a terme, mitjançant una samarreta, un electrocardiograma complet, fer una pletismografia del ritme respiratori i un mesurament de la conductivitat i de la temperatura de la pell.

Segons ha explicat el director general de Negoci d'Eurecat, Miquel Rey, totes aquestes aplicacions seran possibles mitjançant la integració d'un sistema de sensors tèxtils i impresos.

Prem per veure més contingut per a tu