El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat l'Ordre per la qual s'aprova la convocatòria dels ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal corresponents a l'any 2017, dotada amb un pressupost d'1.800.000 euros. El període de presentació de sol·licituds és d'un mes.

L'objectiu dels ajuts en matèria de sanitat vegetal regulats en l'Ordre són l'assessorament en gestió integrada de plagues i tots aquells serveis en matèria de sanitat vegetal adreçats a la millora de la lluita contra els organismes nocius que incloguin les actuacions d'assessorament tècnic en prevenció i lluita contra aquelles plagues, malalties i males herbes especialment perilloses.

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destaca el fet d'haver mantingut «els darrers anys» els imports d'aquests ajuts a les ADV, fet que, segons la Generalitat, «referma la voluntat de potenciar i fomentar aquestes entitats a Catalunya». A final del mes de juliol passat es van fer efectius els pagaments dels ajuts a les ADV de la convocatòria de l'any 2015, per un import total certificat d'1.513.761,92 euros. El suport i el foment a les ADV, diuen fonts del DARP, és una de les seves prioritats en matèria de sanitat vegetal.