24 de maig de 2017
24.05.2017
40 Años
40 Años

Manresa celebrarà la 2a Mostra d'Economia Sociali Solidària el 3 de juny

Chistian Felber, impulsor de l'Economia del Bé Comú, farà un pròleg de la mostra amb una conferència el 31 de maig

24.05.2017 | 14:03
Manresa celebrarà la 2a Mostra d'Economia Sociali Solidària el 3 de juny

La plaça Sant Domènec de Manrea acollirà el proper 3 de juny tindrà lloc la 2a Mostra d'Economia Social i Solidària. Es tracta d'un espai de trobada i intercanvi d'entitats socials, cooperatives i associacions solidàries. En la mostra s'hi podran trobar tant activitats lúdiques com informació de diferents projectes de l'àmbit i estands informatius.

Abans de la Mostra, per escalfar motors i posar sobre la taula elements a favor d'una economia humanitzada, Manresa rebrà la visita de l'economista Christian Felber, impulsor del concepte d'Economia del Bé Comú. Felber farà una conferència sobre "Nous valors per a l'economia" el dimecres 31 de maig a 2/4 de 8 del vespre al Teatre Conservatori.

Christian Felber és un professor universitari d'economia austríac, ballarí, escriptor i divulgador en matèries d'economia i sociologia. És especialista en economia sostenible i alternatives per als mercats financers. Creu que és factible una economia de mercat ètica dissenyada per millorar la qualitat de vida de totes les persones i el medi ambient. Es recomana que les persones interessades a assistir a la conferència fain la inscripció prèvia trucant al tel 938776490 o enviant email a cio@ajmanresa.cat. Hi haurà servei de monitoratge per a infants (també prèvia reserva).

La mostra del dia 3 ded juny començarà amb un tast de cacau de comerç just i contes. A continuació, la jornada comptarà amb la presència d'Esther Vivas, coneguda per participar en diferents mitjans, però especialment per la seva tasca com a investigadora i activista en diferents moviments socials sobre consum conscient.

Al migdia hi haurà un dinar popular amb paella vegetariana a càrrec d'Ecoxarxa per continuar amb tertúlia amb les experiències Pam a Pam i Ateneu Cooperatiu.

Nil Saladich, representant de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya central, ha recordat aquest dimecres durant la preentació pública de la mostra, que l'entitat va iniciar les seves activitats fa uns mesos, i que està ubicat al CEDEM (al Palau Firal de Manresa) , tot i que dóna servei a les comarques centrals (Bages, Moianès, Berguedà, Solsonès, Anoia i Osona). En formen part sis cooperatives de les comarques centrals, té per objectiu impulsar noves iniciatives d'economia social i cooperatives i és un de les deu entitats d'aquesta mena que ha impulsat la Generalitat al país.

A la tarda, una mostra de productes tèxtils obrirà pas a les activitats musicals a càrrec de Celeste Alias i Simon Taibi. Aquest darrer, és un exemple del projecte Cabal musical que promou la inclusió i els talents musicals, aquest jove músic oferirà una cloenda de "rap amb emocions".

A la presentació de la mosta d'aquest dimecres també ha participat Pau Collado, de Càritas, que impulsa el projecte "Activa't per viure de l'hort". Es tracta d'un projecte d'acompanyament de persones en situació d'exclusió social en un procés de facilitació de l'aprenentatge en agricultura ecològica i la comercialització en proximitat dels productes agraris i es realitza amb col·laboració de l'Ajuntament de Manresa.

La Mostra és organitzada per les regidories de Dinamització Econòmica, Ocupació, Cooperació i Cohesió Social de l'Ajuntament de Manresa i amb la complicitat d'Ateneu Cooperatiu, Treballem bé, Ecoxarxa, Xarxa d'Inclusió i Consell Municipal de Solidaritat.

La presentació de la jornada ha comptat també amb la presència de les regidores d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolaria; Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz, i Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Mercè Rosich, a més de Nil Saladich i Pau Collado.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit