El 70% dels graduats en formació professional (FP) que treballa en oficis que estan relacionats amb la seva formació va trobar una ocupació en un termini de menys de 30 dies després d'aconseguir el seu títol oficial, segons es desprèn de les dades publicades per part del Servei Públic d'Ocupació Estatal.

En l'actualitat, aproximadament el 30% de les ofertes de treball que es publiquen requereixen una titulació de formació professional específica, i de cara al 2020 es preveu que aquesta condició figurarà almenys en la meitat de les noves ofertes d'ocupació que es presentin al mercat laboral.

Davant d'aquestes dades, el centre de formació CEAC del grup Planeta i l'empresa de recursos humans Randstad han signat un conveni que facilitarà assessorament personalitzat als estudiants per afavorir la seva inserció en el mercat de treball.

Un portaveu de l'empresa Randstad va assegurar que a través d'aquest conveni s'oferirà accés a ofertes laborals que gestiona la firma i que estan relacionades amb els estudis que està rebent un determinat jove i també s'afegirà un seguiment personalitzat i un assessorament per tal de facilitar la contractació de l'estudiant a l'empresa en qüestió.