07 de desembre de 2017
07.12.2017
40 Años
40 Años

L'índex de preus de l'habitatge augmenta el 10% en el tercer trimestre, l'increment més alt dels últims deu anys

Catalunya encadena 14 trimestres de creixements del cost dels pisos

08.12.2017 | 11:46
Una promoció d´habitatges.

La taxa de variació anual de l'Índex de Preus de l'Habitatge de Catalunya s'ha situat en el tercer trimestre en el 10%, set dècimes més alta que la registrada en el segon trimestre, segons ha publicat aquest dijous l'institut d'estadística espanyol. Aquest increment del 10% que s'ha registrat a Catalunya és el més elevat que s'observa en la sèrie de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) des del segon trimestre del 2007, ara fa deu anys. Catalunya encadena 14 trimestres d'increments de preus dels pisos. En el conjunt de l'estat espanyol, que també acumula 14 trimestres d'increments, l'augment del preu dels pisos en el tercer trimestre ha estat del 6,7%, el creixement més alt des del segon trimestre del 2007.

El comportament a l'alça del preu dels pisos en el tercer trimestre a Catalunya ha estat condicionat per l'augment del cost dels habitatges de segona mà, que s'han incrementat el 10,1% i els nous a estrenar que ho han fet en un 8,4%, en els dos casos sis dècimes més que en el segon trimestre.

En l'estat espanyol, el creixement dels preus dels pisos nous ha estat del 6,5% i els de segona mà el 6,7%, 2,1 i 0,9 punts percentuals més que en el trimestre anterior, respectivament.

Catalunya és la segona comunitat de l'Estat amb l'increment més alt de la taxa anual de l'índex de preus de l'habitatge per rere de la Comunitat de Madrid on l'augment ha estat del 12,3%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook