Segueix-nos a les xarxes socials:

Una criptomoneda virtual amb un creador anònim

El bitcoin és una moneda digital que es va crear l'any 2009. El seu creador és anònim tot i que fa servir el pseudònim de Satoshi Nakamoto.

Aquesta moneda està subdividida en 100 milions d'unitats més petites anomenades satoshis i actualment és la moneda que més es fa servir, amb un mercat total calculat en uns 100 milions de dòlars nord-americans.

La principal diferència entre aquesta criptomoneda i les divises convencionals és que, en lloc de ser creada per un banc central, com pot ser el Banc Central Europeu o la Reserva Federal dels Estats Units, la seva creació i intercanvi es fa segons el programari de la xarxa. A més, les transaccions no necessiten que hi hagi intermediaris i en molts casos es fa servir aquesta moneda per evitar comissions.

Hi ha diferents nodes que es dediquen a crear i a verificar bitcoins mitjançant operacions matemàtiques que requereixen una gran capacitat de potència de càlcul. Està establert que no hi haurà més de 21 milions de bitcoins, xifra a la qual es calcula que s'hi arribarà el 2140.

A l'hora de tenir bitcoins, el seu propietari té un moneder electrònic que conté un nombre arbitrari de claus criptogràfiques. A partir de la clau pública, s'obté l'adreça bitcoin, que funciona com l'entitat remitent i receptora per a tots els pagaments.

La seva clau privada corresponent autoritza el pagament només per a aquest usuari i les adreces no tenen cap informació sobre el seu propietari, són generalment anònimes i no requereixen cap contacte amb els altres nodes de la xarxa per a la seva generació.

Altres característiques del bitcoin són que ningú pot prohibir o censurar les transaccions ja validades a través dels nodes; ningú pot impedir la participació d'algú altre a la xarxa de bitcoin; cada unitat és permutable i les transaccions confirmades d'aquesta moneda no poden ser ni modificades ni tampoc poden ser eliminades. D'aquesta manera, la història de cadascun dels bitcoins és impossible d'esborrar.

Prem per veure més contingut per a tu