El Corte Inglés ha subscrit un acord de finançament del seu deute per un import màxim de 3.650 milions d'euros, amb el qual redueix costos, augmenta terminis i elimina garanties, segons ha informat en un comunicat.

El gegant de la distribució ha arribat a un acord amb les entitats Banco Santander, Bank of America Merrill Lynch i Goldman Sachs que preveu un préstec-pont de 1.200 milions d'euros a dotze mesos i amb dues opcions d'extensió, fins a un venciment màxim de dos anys; un préstec de 1.450 milions d'euros, a un termini de cinc anys, i una línia de crèdit de fins a 1.000 milions d'euros, a un termini de cinc anys.

Segons ha explicat el grup, l'acord garanteix un finançament estable a llarg termini (un augment de gairebé dos anys del venciment mitjà del seu deute), amb menor cost (una reducció significativa del seu cost financer anual mitjà) i sense necessitat d'aportació de garanties.

Els fons obtinguts a través d'aquest contracte es destinaran a reemplaçar el crèdit sindicat de novembre de 2013, el saldo viu és de 2.153 milions, així com a reordenar el programa de pagarés el saldo viu ascendeix a 1.315 milions d'euros.

El grup El Corte Inglés ha assegurat que ja està analitzant les diferents opcions al seu abast per a, en els propers mesos, reemplaçar el préstec pont per finançament a mitjà i llarg termini. Entre les opcions objecte d'aquesta anàlisi es troben els mercats de capitals, principalment l'emissió de bons.

Així mateix, la companyia preveu, a través de la seva filial Seguros El Corte Inglés, posar pròximament a disposició dels posseïdors dels pagarés "un ampli rang de productes financers d'estalvi" per donar resposta a les seves necessitats d'inversió. Per al conjunt de l'operació, El Corte Inglés ha comptat amb l'assessorament de Rothschild i de Cuatrecasas.

FINANÇAMENT DIVERSIFICAT

La companyia espera que les entitats financeres amb què ha assolit l'acord de finançament procedeixin a la sindicació del nou préstec amb un "ampli grup" de bancs nacionals i estrangers a les pròximes setmanes, el que permetrà que el grup "diversifiqui encara més" les seves fonts de finançament.

L'acord ha estat negociat pel conseller delegat d'El Corte Inglés, Jesús Nuño de la Rosa; el director general de Banca Majorista del Grup Santander, Gabriel Alonso; el president de Bank of America Merrill Lynch a Espanya, Joaquín Arenas, i el president de Goldman Sachs a Espanya i Portugal, Olaf Díaz-Pintado.

El Corte Inglés va tancar el seu últim any fiscal, entre març de 2016 i febrer de 2017, amb un increment del 2,4% del seu benefici net, fins els 161,86 milions d'euros, de manera que va encadenar tres anys consecutius de creixement, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) es va disparar un 7,5%, fins a arribar als 981 milions d'euros.

El grup de distribució suma tres anys de creixement en les vendes, després de tancar el 2016 amb una xifra de negoci de 15.505 milions d'euros, el 2% més respecte a l'exercici anterior, després que tots els negocis del grup evolucionin de forma positiva.