Més de tres-centes persones es van aplegar divendres a la Torre Busquet de Manresa en la festa de germanor i homenatge al col·legiat del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Manresa. L'acte va girar enguany entorn l'enginyeria i la indústria 4.0.

Durant la vetllada es van lliurar els guardons als enginyers amb 25 anys de col·legiació, reconeixement que enguany va recaure en Pau Anguera, Ramon Bajona, Albert Berenguer, Jordi Calatayud, Miquel Hinojo, Ramon Mandaña, Joan Martín, Xavier Orriols, Josep Ribalta i Josep Ribas. També van rebre un guardó els enginyers que enguany arriben a les noces d'or de professió, reconeixement que van rebre Joan Amorós, Jaume Martínez, Carles Planes i Maurici Fargas.

També es va lliurar la novena edició del premi Promoció del Territori, que enguany va rebre Fibracat. Aquest guardó reconeix les persones o entitats que destaquen per la seva trajectòria en la defensa i la promoció del territori central. Fibracat ofereix solucions a les noves tecnologies de fibra òptica fins a la llar i està especialitzada a oferir servei de connexió a internet d'alta velocitat mitjançant fibra òptica d'última generació per a particulars i empreses de la Catalunya Central.

Durant l'acte, Carles Soler, de Casiopea Robotics, va pronunciar una conferència sobre «Què veiem més enllà de boira tecnològica 4.0?». També el grup d'estudiants que representa la UPC de Manresa en la competició Motostudent va presentar el seu projecte. A més, i com a gentilesa de l'enginyeria Ingimec, la multinacional Siemens i la manresana Foneria Condals, hi va haver una mostra del que és avui la indústria 4.0, amb tres estands en els quals es podien veure robots col·laboratius, realitat virtual i el «data cloud».

La cloenda de l'acte va anar a càrrec de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. A més, com és habitual, es va fer una recollida de material higiènic, que aquest any va anar a benefici de Creu Roja. Per amenitzar l'acte, que va estar conduït per la geògrafa i meteoròloga manresana Míriam Santamaria, va actuar el grup instrumental Blue Docs i es va fer un joc entre els assistents al sopar, que va consistir a construir un tetris de fusta en forma de cub. Els gua-nyadors van endur-se a casa un lot de productes del Banc de Sabadell, Euroestrellas Grup i del Col·legi d'Enginyers.