L'Índex general de la xifra de negocis empresarial al mes de juny en termes de sèrie original va registrar una taxa positiva del 4,9%, per sota de l'obtinguda durant el mes de maig (6%) en 1,1 punts percentuals, segons les dades facilitades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Des del mes de juliol del 2016 aquest índex de la facturació empresarial encadena xifres positives. Tots els sectors d'activitat s'han beneficiat d'aquesta millora de la facturació a excepció de les empreses dedicades al subministrament d'energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió, que han vist disminuir el seu índex de xifra de negocis l'1,5%.

D'altra banda, les empreses dels sector del comerç han experimentat un creixement de la facturació del 6,1%, seguit dels serveis no financers de mercat, amb el 4,8% més i la indústria amb un increment del 4,3%.

Vistes les dades, però, si es corregeix l'efecte calendari i l'estacionalitat, la xifra de negocis empresarial va augmentar el 6,8% al juny enla seva taxa interanual i que a més a més és una xifra un punt superior a la registrada durant el mes de maig passat.