El president de la Fundació bancària La Caixa i de CriteriaCaixa, el manresà Isidre Fainé, ha rebut el Premi Forbes a la Filantropia 2018 per la seva "important tasca" al capdavant de la Fundació La Caixa en una gala que va tenir lloc, aquest dilluns passat, 17 de setembre, a l'Hotel Intercontinental de Madrid i a la qual van assistir més de 180 personalitats destacades del sector empresarial, cultural, econòmic i social.

Fainé va rebre el guardó a mans del president d'ACS i millor CEO de l'any 2017, Florentino Pérez. Es tracta de la primera edició a Espanya d'aquest Premi, que el seu objectiu és promoure la filantropia i donar més visibilitat a les accions que contribueixen a una societat més justa.

Després d'agrair aquest reconeixement per part de Forbes, Fainé va relatar que Francesc Moragas "va engegar el 1904 una Caixa de pensions i d'estalvis", però que "qualsevol que conegui la seva història podrà reconèixer que la vocació d'aquella empresa va ser eminentment filantròpica".

"Ningú no hagués dit llavors, ni diria avui, que aquella caixa de pensions i d'estalvis era una entitat financera a l'ús. Des del primer moment, l'estímul que va animar la feina de Moragas i de tots els qui el van acompanyar, va ser la de servir els altres. Per això, l'obra social i l'activitat financera van anar de la mà durant tota la història de l'entitat", ha expressat.

Així mateix, el premiat va indicar en l'entrevista que acaba de publicar la revista Forbes amb motiu del premi que, per a ell, "la vida és servei", una actitud que "sempre ha mirat de mantenir en qualsevol de les activitats i empreses que ha emprès en la seva vida".

Per la seva banda, l'editor i director de la revista Forbes, Andrés Rodríguez, va posar l'accent en la necessitat que hi hagi "més filantrops que retornin a la societat civil les oportunitats que la societat els va donar". En aquest sentit va felicitar Fainé "pel seu incommensurable esforç al capdavant de la Fundació La Caixa perquè la societat civil sigui una mica millor".

A l'acte d'entrega del premi hi van assistir també altres líders empresarials com el president de Telefónica; José María Álvarez Pallete; el president de Mutua Madrileña, Ignacio Garralda; el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró; el CEO de Merlin Properties, Ismael Clemente; o el president Fundación Cultura de Paz, Federico Mayor Zaragoza, entre d'altres.