Un total de 400 cotxes ocuparan aquest cap de setmana el Palau Firal de Manresa en el marc d'una nova edició de la Fira de Vehicles d'Ocasió. Maria Masana, portaveu del Grup d'Automoció de Manresa, que organitza el certamen amb la col·laboració de Fira de Manresa, assegura que hi haurà «una gran oferta de tot tipus de vehicles». Entre d'altres, n'hi haurà de quilòmetre 0, de seminous (amb un màxim de 2 anys d'antiguitat i 30.000 quilòmetres), de gerència i de segona mà. Tots el automòbils, diu Masana, tindran les revisions pertinents i també disposaran de garantia. Pel que fa als tipus de vehicles, se'n podran trobar de totes les gammes i estils: turismes, SUV, tot terrenys i també furgonetes.

Com és habitual, a la fira hi participaran gairebé tots els concessionaris oficials de vehicles de Manresa, que estan associats al Grup d'Automoció de Manresa, i per segon any consecutiu també hi haurà la majoria d'empreses de compravenda de vehicles de la comarca del Bages. A més, segons explica Masana, els organitzadors volen que a partir d'ara la fira, que abans es feia dos cops l'any i ara ha passat a ser anual, sempre es porti a terme el primer cap de setmana del mes d'octubre.

També, tal com s'ha fet les dar-reres edicions, els vehicles ocuparan tant l'interior del palau com el pati del recinte firal. En aquest sentit, Masana diu que els vehicles de quilòmetre zero i seminous estaran majoritàriament sota cobert, mentre que els més antics es trobaran a l'exterior de l'edifici firal.

A la fira també es portarà a terme l'habitual sorteig de 3.000 euros entre totes les persones que hi comprin un vehicle, quantitat que es descomptarà de l'import de la compra.

L'esdeveniment arriba en un moment dolç per al sector, ja que, segons afirma la responsable del Grup d'Automoció, les vendes de vehicles usats «estan creixent molt» i destaca que hi tenen un pes important el vehicles de quilòmetre zero.

En l'última edició de la fira es van vendre un total de 84 automòbils durant el cap de setmana.

Pel que fa al públic, Maria Masana destaca que, a part d'atraure compradors locals, també n'hi ha de procedents de comarques veïnes com Osona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

L'horari d'obertura del recinte serà demà i diumenge de 10 del matí a 8 del vespre i l'entrada és gratuïta.