El president de Grup Uriach, Joaquim Uriach, ha assegurat aquest dimecres que la companyia farmacèutica no traslladarà la seva seu fora de Catalunya: "Estem encantats i aquí ens quedarem".

"Uriach ha complert 180 anys i ha passat per dues repúbliques, dues dictadures, dues guerres mundials i una guerra civil. Som d'aquí. Estem encantats i aquí ens quedarem", ha assegurat el president de la companyia en referència al trasllat de seus pel procés sobiranista.

El president de la farmacèutica ha fet aquestes declaracions al 'Dinar d'Emprenedors' organitzat per l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec).

Joaquim Uriach és el president d'Uriach i membre de la cinquena generació d'aquesta empresa catalana fundada el 1838, si bé fa sis anys la companyia va decidir professionalitzar la gestió incorporant a un conseller delegat extern, un càrrec que actualment ocupa Oriol Segarra.

La farmacèutica catalana, propietària de marques tan emblemàtiques com Aquilea, Fisiocrem i Biodramina, va tancar l'exercici 2017 amb una facturació rècord de 174 milions d'euros, un 15% més respecte al 2016, i un Ebitda de 51 milions, un 21% més.

Per àrees de negoci, Consumer Health --productes d'autocura per a la salut-- representa el 55% del negoci i es preveu que aconsegueixi els dos terços en els propers cinc anys, mentre que el negoci B2B representa el 45% restant.

El negoci B2B, que inclou acords amb tercers, genèrics i 'contract manufacturing', creixerà a un ritme inferior a causa que el 'contract manufacturing' caurà perquè la producció pròpia anirà ocupant cada vegada més capacitat productiva.