BBVA Espanya va guanyar 1.107 milions d'euros entre gener i setembre d'aquest any amb la seva activitat de banca menudista i immobiliària, el 41,5% més que en el mateix període de l'any anterior, segons explica l'entitat.

El banc va guanyar a Espanya 1.167 milions d'euros fins al setembre per la seva activitat comercial bancària, el 10,5% més, «molt influït pel favorable comportament de les comissions, les despeses d'explotació i el sanejament creditici». A aquesta quantitat cal restar-li els 60 milions d'euros que va perdre l'àrea immobiliària del banc (Non Core Real Estate), xifra molt inferior als 274 milions que va perdre en el mateix període de l'any passat.

L'entitat recorda que el 10 d'octubre va traspassar el seu negoci immobiliari al fons Cerberus, cosa que reduirà «gairebé completament» l'exposició immobiliària i es reflectirà en els pròxims comptes. De moment, l'exposició neta immobiliària ha baixat el 29,8% fins al setembre en comparació interanual, i va quedar situada en 5.460 milions d'euros. La inversió creditícia va baixar l'1,5% interanual i va quedar en 163.868.000, pel retrocés de les hipoteques, el sector públic i grans empreses, mentre que el finançament al consum i les targetes de crèdit van avançar el 16,8%.