A la primera jornada dels Caçadors d'ofertes, els nostres lectors van completar gairebé una enquesta per minut i ens van donar les primeres pistes del que més es comprarà aquest Black Friday, que tindrà lloc el 23 de novembre a pràcticament tot el món.

És clar que després del Black Friday arriba el Ciber Monday, per al qual els nostres 'Caçadors d'ofertes' faran la mateixa feina. La pràctica totalitat de les enquestes han demanat que els tornem a enviar també les ofertes per a aquest dia.

El que està resultant especialment atractiu per als nostres 'Caçadors d'ofertes' són les peticions de productes. Una dada fonamental per al treball que ja estan desenvolupant al màxim d'activitat, però també un món ple de curiositats.

Perquè realment la nostra enquesta està fent les funcions d'un interessant sondeig sobre els productes que més es demanaran aquest Nadal. No és una enquesta científica, però superades les mil respostes, sí que ens dóna algunes pistes i revela certes curiositats dignes de tenir en compte.

Com que la lluita per la primera plaça és cada vegada més renyida entre els productes d'Alexa, els televisors i els mòbils, que marxen bastant igualats.

Però a ells s'ha anat sumant a les últimes hores un producte que també podria convertir-se en una de les estrelles del Nadal: els SmartWatch. Un article que precisament per no ser barat, és més buscat en les ofertes. Com els rellotges amb GPS o polseres d'activitat, que també són molt buscats entre els descomptes.

En aquest terreny s'estan movent també els robots aspirador, que per preu per a moltes persones són inassolibles durant tots els dies de l'any, però que una bona rebaixa podria convertir en súper vendes.

Va ser precisament el que segons ens informen els nostres col·laboradors de CompraMejor.es va ocórrer l'últim Black Friday. Quan el robot aspirador, Cecotec Conga, es va convertir en un dels productes de més èxit en baixar dels 200 euros el que fins llavors semblava limitat al luxe.

Els articles de cuina, sobretot els petits electrodomèstics, també estan entre les categories més sol·licitades. Igual que els auriculars, que potser siguin un dels productes que més i millor es venen per internet durant tot l'any, i que aquí sortiran amb ofertes com per no perdre.

També els ha resultat cridaner als nostres 'Caçadors d'ofertes' que en la petició d'articles de moda, sobretot en roba, hi ha un empat tècnic entre homes i dones.

I els productes menys demandats en aquesta primera jornada van ser... els relacionats amb ocells i amb cavalls. Però encara és aviat per fer alguna cosa més que 'jugar' amb les dades, i en els pròxims dies seguirem explicant-los com van evolucionant arran de les seves respostes i les anàlisis que anem realitzant diàriament amb ajuda de Compramejor.es.