Segueix-nos a les xarxes socials:

Simbiosi Bages tanca el 2018 amb una sessió al celler Collbaix

El projecte aporta eines per incrementar la competitivitat empresarial

Simbiosi Bages tanca el 2018 amb una sessió al celler Collbaixarxiu/carles blaya

Els responsables tècnics i entitats vinculades al projecte d'Impuls a l'Economia Circular a la Indústria del Bages han presentat aquesta setmana els principals resultats de l'anàlisi realitzada durant el tercer trimestre d'enguany i les línies de treball a seguir durant el proper any a un grup d'empresaris.

A l'acte, celebrat al celler Collbaix, hi van assistir representants d'una trentena d'empreses de tota la comarca i va tenir la participació de Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona; Joan Badia, conseller de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages; i Jaume Arnau, regidor de Comerç, Mercats i Indústria de l'Ajuntament de Manresa, i que va obrir l'acte.

En un primer bloc, Montse Ambrós, gerent de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent, va presentar l'experiència de l'oficina de Simbiosi Industrial, i Josep Rosell, consultor a Simbiosy, va detallar les accions realitzades fins a la data i va destacar els projectes detectats amb les diferents empreses participants.

En un segon bloc, els responsables del Clúster de la Biomassa, la secció Industrial de la Fundació Ampans, l'empresa XMoba (Seat) i la UPC Manresa van exposar en forma de píndoles diferents eines i iniciatives emmarcades en l'economia circular directament aplicables a la indústria bagenca i als seus polígons d'activitat econòmica.

L'acte es va cloure amb un tast de vins ecològics i formatges, guiat pels responsables tècnics Josep Maria Claret, de Collbaix, i Joan Portell, de Muntanyola, que van remarcar l'aprofitament de subproductes orgànics dins el propi procés productiu, entre altres aspectes ambientals.

La simbiosi industrial és una nova estratègia empresarial que consisteix a unir diverses indústries i entitats -tradicionalment separades- en una sola xarxa on es busquin i es posin en marxa solucions innovadores, dins un mateix territori, per tal de maximitzar l'ús dels recursos: materials, energia, aigua, béns, experiència i logística, entre altres àmbits, per tal d'avançar cap a l'economia circular.

Manresa i el Bages estan involucrades en un projecte en què s'identifiquen oportunitats de negoci que donen lloc a transaccions comercials rendibles gràcies a donar valor afegit a recursos sobrants, a trobar solucions innovadores a la provisió de recursos i a posar en comú el coneixement.

Prem per veure més contingut per a tu