Els sindicats de CaixaBank van exigir ahir a la direcció del banc que faci públiques les condicions que planteja per ajustar la seva plantilla en 2.157 persones a tot Espanya, i van insistir que qualsevol sortida de l'entitat ha de ser voluntària.

Després de la quarta reunió entre les dues parts, CCOO, el primer sindicat al banc, va fer públic un comunicat en el qual denuncia l'«ocultisme» de l'empresa, perquè això no suposa «ni negociar» ni fer-ho «de bona fe», va dir.

Això no obstant, fonts sindicals van assegurar a Efe que la direcció de CaixaBank preveu abordar les condicions que ofereix per a les sortides en la pròxima reunió, prevista per al 7 de febrer.

CCOO també va denunciar ahir que la diferència entre l'empleat que guanya menys (15.927 euros) i el que percep més (2,66 milions) és de 174 vegades, i que el 20% d'empleats més ben pagats absorbeixen el 37% dels costos salarials. En el comunicat, CCOO recorda que ahir el Consell d'Administració havia d'aprovar els resultats del 2018 i afirmen que seran «els més alts de la història de Caixabank». Els representants sindicals remarquen que «són el resultat de l'esforç de tota la plantilla».

De la seva banda, tant CCOO com UGT, en un altre comunicat, van coincidir a denunciar que es vol abaratir el cost de les oficines i que, en canvi, no es posa vedat «a un model de pressions comercials extenuant i insuportable».