Molta gent veu com el seu dia a dia està ple de petits obstacles que els impedeixen fer una vida normal. El cens oficial sobre persones amb discapacitat a Espanya estima que hi ha prop de quatre milions de persones amb problemes en alguna estructura o funció corporal (39,3%), les de l’oïda (23,8%), les visuals (21%) i les mentals (19%).

No obstant això, la tecnologia està obrint la porta perquè aquestes persones puguin gaudir d’algunes de les funcionalitats més bàsiques.

De la mà del medallista paralímpic David Casinos (quatre ors consecutius, conquerits en els Jocs Paralímpics de Sydney, Atenes, Pequín i Londres 2012 i premi Nacional de l’Esport en la seva categoria Olimpia, entre molts èxits), podem veure els avenços en la seva forma de vida.

Per a David, cec total a causa d’una retinopatia diabètica, és important veure sèries i pel·lícules i ho fa gràcies a Movistar + 5S i la seva pantalla de televisió que li permet accedir, per exemple, a l’audiodescripció (barrejant l’àudio original amb la narrativa descriptiva en els silencis).

Un compromís amb l’accessibilitat que Movistar ha traslladat als continguts. D’aquesta manera, Movistar + 5S disposa d’un ampli catàleg de 350 pel·lícules i 50 sèries accessibles amb més de 1.000 capítols d’estrena amb audiodescripció, llengua de signes i subtítols adaptats.

Com funciona

Per arribar als continguts accessibles, David pot desplaçar-se amb les fletxes del comandament pel menú superior de la pantalla fins a la secció 5S. Aquesta secció disposa de cinema i sèries amb les 3 accessibilitats dividides per categories.

Amb el comandament, David també pot navegar pels diferents continguts disponibles i prémer el botó «Veure» per gaudir del contingut triat.

L’accés als continguts amb audiodescripció, David el fa amb el seu telèfon intel·ligent tenint activat el Talk Back (Android) o el Voice Over (iOS). Una vegada que selecciona el contingut, té l’opció de enviar-lo al seu televisor.

Com ha estat possible?

Les persones amb discapacitat tenen el mateix dret a gaudir de les coses més quotidianes. Amb aquesta filosofia va néixer el 2016 Movistar + 5S. Perquè qualsevol persona pogués gaudir de sèries i pel·lícules, en família o amb amics, al sofà, butaca o sota una manta. Ells trien el com i el quan.