19 de març de 2019
19.03.2019
Regió7

El Govern destina més de 36 milions al sector agrícola, ramader, forestal i pesquer

La major part dels diners es destinen a ajudes per a la millora dels processos de transformació i comercialització

19.03.2019 | 19:54
El Govern destina més de 36 milions al sector agrícola, ramader, forestal i pesquer

La Generalitat de Catalunya ha aprovat destinar 36.159.152 euros per fomentar el sector agrícola, ramader, forestal i pesquer en el Consell Executiu d'aquest dimarts, ha informat el Govern en un comunicat.

Ha aprovat despeses per atendre la convocatòria 2019 d'ajudes per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, a la qual cosa destinarà un import total de 22.232.836 euros.

A més, servirà per finançar ajudes per fomentar la concentració, la intercooperació i la modernització de les cooperatives i altres entitats associatives agràries, que disposaran de 6.800.000 euros.

L'objectiu d'aquestes ajudes és millorar la competitivitat de les cooperatives i altres entitats associatives agràries mitjançant la concentració i la intercooperació, com un factor d'incentivament, que contribueixi a incrementar la dimensió econòmica i social de lescooperatives agroalimentàries.

També miraran de potenciar les zones rurals i facilitar-ne el desenvolupament, amb l'adopció de mesures de modernització, de gestió empresarial i de comercialització que augmentin la seva competitivitat.

GESTIÓ FORESTAL I INNOVACIÓ PESQUERA

Així mateix, el Govern ha aprovat una altra convocatòria per donar suport a la gestió forestal sostenible de boscos públics per un import total de 6.226.315 euros, amb ajudes que serviran per millorar infraestructures, prevenir incendis forestals i recuperar zones cremades, així com fer actuacions silvícoles de millora i transformar i comercialitzar els recursos forestals.

També s'ha donat llum verda a la convocatòria d'ajudes a la innovació en el sector pesquer i de l'aqüicultura, i la transferència de coneixements i col·laboració entre investigadors i pescadors, per a la qual cosa destinarà 900.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit