20 de març de 2019
20.03.2019

SLM, condemnada a pagar 50.000 euros per vulnerar el dret de vaga

L'empresa de Martorell va publicar un comunicat "amb finalitat coercitiva i amenaçadora"

20.03.2019 | 19:01

El Jutjat Social número 11 de Barcelona ha declarat que l'empresa Servicios Logísticos Martorell Siglo XXI, S.L. (SLM) va vulnerar el dret de vaga de CCOO de Catalunya en publicar i enviar per correu electrònic un comunicat "amb finalitat coercitiva, amenaçadora i d'intent de desprestigi al sindicat CCOO i evitar que la plantilla secundés la vaga". SLM és una empresa del grup SESÉ i presta serveis a SEAT.

Segons ha recordat el sindicat en un comunicat, la vaga havia estat convocada a partir de l'11 de desembre de 2018 per demanar la readmissió de tres membres del Comitè d'empresa, afiliats a CCOO, i un altre treballador afiliat al mateix sindicat, que van ser acomiadats per motius disciplinaris, contra els quals es van interposar demandes d'acomiadament nul. L'acomiadament d'un d'ells es va declarar improcedent.

Entén el Jutjat que la llibertat d'expressió de l'empresa no és il·limitada i les manifestacions que posen en evidència la legalitat de la vaga acusant CCOO d'extorsió, mentides i sectarisme no s'han acreditat i vulneren el dret de vaga.

La sentència estableix tres condemnes: D'una banda, declara la nul·litat radical del comportament de l'empresa; de l'altra, obliga l'empresa a remetre a tots els treballadors de manera individualitzada i per correu electrònic la sentència, així com penjar-la en els taulons d'anunci; i, en tercer lloc, condemna al pagament d'una indemnització per danys i perjudicis de 50.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook