27 de juliol de 2019
27.07.2019
Regió7

Nostrum tancarà les cuines de Sant Vicenç i n'acomiadarà la plantilla

L'empresa ha anunciat una aliança amb Masia Artesana perquè elabori els seus productes

26.07.2019 | 21:54
Botiga de la cadena de menjars preparats Nostrum

L'empresa Nostrum tancarà les seves cuines centrals, a Sant Vicenç de Castellet, fet que obligarà a acomiadar els treballadors de les instal·lacions mitjançant un ERO.

Segons expliquen en un comunicat de l'empresa, la societat Home Meal Replacement (HMR), l'ERO ja s'hauria acordat aquest mes de juliol amb els treballadors. L'empresa, que es troba en procés concursal des del març, ha anunciat una aliança estratègica amb l'empresa Masia Artesana perquè s'encarregui d'elaborar els productes comercialitzats amb la marca Nostrum.

Segons l'empresa HMR, amb el tancament i la nova aliança volen garantir «la viabilitat futura de la societat i la sortida del procés concursal el 2020». L'empresa assegura que l'acord garantirà la continuïtat d'alguns dels valors més importants de la marca.

Fonts de l'empresa també afirmen que aporta «una major traçabilitat del producte des de l'origen de la matèria primera fins al plat final». Aquestes fonts recorden que la família Tero, propietària de Masia Artesana, vuitena generació d'agricultors, és una marca de referència en producció de porc ecològic en l'àmbit nacional i el 2014 va adquirir una planta de plats preparats per iniciar el seu camí en la categoria dels menjars preparats.

La nova aliança, afegeixen, permetrà a la marca incorporar noves línies de producte d'acord amb les noves tendències alimentàries.

HMR va declarar-se en concurs de creditors el passat mes de març i va destituir el fins aleshores president de la firma, Quirze Salomó. La plantilla va anunciar llavors la intenció de fer vaga per exigir el sou dels darrers dos mesos i la paga de Nadal. L'empresa, però, es va comprometre a abonar-los el deute pendent i no la van arribar a realitzar.

La companyia, que ja va declarar el preconcurs el mes d'octubre passat amb un deute a curt termini d'uns 10 milions d'euros, va prendre aquesta decisió davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb els seus creditors.

En conseqüència, les accions de la companyia van quedar suspeses de contractació en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB), on cotitzava des de l'any 2014.

Home Meal va doblar les seves pèrdues el 2017 i va acabar l'exercici amb uns números vermells de 3,46 milions d'euros, davant els 1,52 milions de pèrdues del 2016.

Des de fa tres mesos la gestora Trea Asset Management, propietat de Carles Tusquets, és la principal accionista de Nostrum, amb el 38% del capital.

El segon principal accionista de la companyia segueix sent Quirze Salomó, fundador i fins fa poc principal accionista, que ara ostenta el 23% del capital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook