L'habitatge ideal per als espa-nyols a l'hora d'adquirir un nou immoble és una casa o xalet independent situat a prop de la platja amb una superfície mitjana que voreja els 120 metres quadrats i amb tres o més dormitoris, segons es desprèn del 5è estudi «La demanda d'habitatge a Espanya. 2019, l'any d'estabilització del sector?», que ha estat realitzat per Casaktua.

Així, l'informe apunta que, tot i que el 34% dels enquestats prefereix un habitatge que estigui en una zona costanera, el 26% opta per adquirir-lo en una ciutat d'interior. A més, a part del xalet, l'habitatge ideal per al 20% dels enquestats és un pis, i per al 16%, un àtic.

També assenyala que els espanyols que busquen de forma activa un nou immoble, ja sigui per comprar o llogar, volen un pis (52%) d'entre 81 i 100 metres quadrats (33%) i amb dos dormitoris o més (81%).

En concret, tenint en compte la mida de l'immoble, l'estudi destaca que el 34% voldria que tingués com a màxim 100 metres quadrats, el 42% entre 101 i 150 metres quadrats i el 24% optaria, si pogués, per un habitatge que tingués més de 150 metres quadrats.

Pel que fa als extres, el fet de tenir un garatge privat és el més desitjat per al 82% dels enquestats. Seguidament hi ha tenir una ter-rassa (67%), un traster (64%), un jardí (59%) i aire condicionat (56%).

Segons estableix Casaktua, en l'edició de l'estudi d'aquest any, extres com la piscina, les vistes al mar o les zones enjardinades han deixat de ser preferència per als enquestats.

D'altra banda, l'estudi destaca que l'eficiència energètica també s'ha convertit en un altre dels aspectes que són més apreciats a l'hora d'adquirir un habitatge. En aquesta línia, els espanyols valoren que hi hagi un bon aïllament tèrmic, la il·luminació LED, el fet que els electrodomèstics siguin eficients i que hi hagi aïllament acústic.

Campanyes d'ajuda

En aquest sentit, Casaktua ha llançat dues campanyes per ajudar els ciutadans a trobar el seu habitatge ideal. La primera d'elles disposa de 2.600 habitatges i inclou pisos i xalets amb una hipoteca mitjana de només 300 euros al mes.

D'altra banda, aquest portal immobiliari també ha posat en marxa recentment una campa-nya d'habitatge situat a la costa, amb un preu mitjà de 60.000 euros i una superfície que frega els 84 metres quadrats.