01 de setembre de 2019
01.09.2019

La vespa asiàtica, voraç depredadora d'abelles, irromp amb força

La capacitat invasora no té límit i la població creix, la qual cosa és un greu perill per a l'ecosistema

31.08.2019 | 23:50
Exemplar de la perillosa vespa asiàtica

Agost és temporada alta, també per a la vespa asiàtica, que fa ja set anys que va arribar a Espanya per quedar-s'hi. La seva presència s'està estenent cada vegada més per tot el territori espanyol. Si al començament eren exclusivament les zones rurals les més afectades, la capacitat invasora d'aquesta espècie tan agressiva està arribant en els últims anys també a les zones urbanes.

Aquesta temporada, la presència de vespa asiàtica està superant tots els rècords. El nombre de nius detectats a Galícia, una de les comunitats més perjudicades per les vespes, ha augmentat considerablement respecte de l'any passat. Però no només això, aquesta plaga també afecta Catalunya, les Illes Balears, el País Basc, Navarra, Cantàbria, Astúries, Galícia i Castella i Lleó.

Segons un model matemàtic publicat per la Universitat de Santiago, aquest any 2019 el 28,76% del territori gallec presenta un risc alt o molt alt de presència de nius de vespa velutina, el 3,15% més que el 2018. «El nombre d'afectats per l'agressiva picada d'aquesta vespa a Espanya està creixent de forma considerable. Per tant, cal que es prenguin mesures de prevenció i control al més aviat possible per disminuir els riscos que aquesta plaga comporta», alerta la directora general d'ANECPLA, Milagros Fernández de Lezeta. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit