L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya durant el mes de juliol va baixar dues dècimes i es va situar en el 0,6%, segons va informar ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, canvia la tendència després que el juliol passat pugés una dècima i se situés en el 0,8%. Amb aquest 0,6%, l'IPC registra la taxa més baixa des del setembre del 2016, quan va ser del 0,4%. A l'Estat, la taxa de variació anual de l'IPC va ser de dues dècimes menys i es va situar en el 0,3% per la baixada del preu de l'electricitat, el gas i els carburants, mentre que l'agost del 2018 es va incrementar.

És la tercera vegada que l'IPC se situa per sota de l'1% aquest any, després que al juny fos del 0,7% i al juliol del 0,8%. A més, respecte a l'Estat és tres punts superior, ja que la mitjana es va situar en el 0,3%.

A Catalunya, els augments més destacats s'han produït en la categoria de restaurants (+2,4%) i d'aliments i begudes no alcohòliques (+1,8).També destaca l'increment de l'1,2% a l'ensenyament i de l'1,3% en mobles i articles de la llar. En canvi, els preus relacionats amb l'electricitat i el gas s'han reduït el 2,4%. També baixen els preus dels carburants (-1,6%) i els dels productes energètics (-4,6%).