Els productors i majoristes de flor de Catalunya esperen tancar la venda de flor natural per Tots Sants amb les mateixes xifres que l'any anterior.

Tot i això, la tendència any rere any és a la baixa per la poca tradició de les noves generacions de visitar els cementiris, per l'augment de la flor artificial i per la dificultat de col·locar la flor tradicional de Tots Sants, el crisantem, als nínxols.

Van explicar-ho a l'ACN diversos comerciants del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Vilassar de Mar. Alhora, van assenyalar que la situació a les grans ciutats és més preocupant que als pobles, on encara hi ha «una mena de competició entre les famílies per veure qui ha rentat el nínxol i qui hi ha posat flor natural».

«La previsió és bona, però la tendència és que la gent cada vegada més s'espera última hora i és una campanya que té tendència a anar baixant cada any, ja no funciona com abans», va explicar Miguel Valencia Palomera, gerent d'Horticultura Vaypa.

En aquest mateix sentit va expressar-se Ignasi Ruiz, un altre productor, que recorda que «els grans clients de Tots Sants son gent o que està al cel o que està en una residència, el jovent si té un racó marxa de pont».

Tot i que la majoria de productors del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya cultiven flor d'aquest territori, també hi ha majoristes que prefereixen importar exemplars procedents d'altres països com Holanda o d'altres racons de l'Estat com Almeria o Galícia.