Agricultura ha posat en marxa, en el marc del Programa de dones del món rural i marítim 2016-2020, un projecte pilot de mentoria professional per tal d'innovar en l'acompanyament de projectes agrícoles i rurals.

La mentoria professional és una eina personalitzada de desenvolupament professional a través de la qual una mentora, persona d'àmplia trajectòria en el sector agrari, ramader o marítim, comparteix coneixements i ofereix consell a una persona que està a punt de començar a desenvolupar la seva activitat professional.

Entre mentora i mentorada s'estableix una relació de tutoria semblant a la de mestra i aprenent. El Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça tindran una mentora cada comarca i el Baix Ebre en tindrà dues.

Mireia Font, dinamitzadora econòmica, actuarà com a mentora al Pallars Jussà; Anna Sirvent, dedicada a la producció i transformació de plantes amb usos medicinals, serà a l'Alta Ribagorça. El Baix Ebre tindrà Maite Pallarès, dedicada a l'oli i l'horta ecològica, i Begoña Amorós, gerent de cítrics de l'Ebre. La mentora és una persona amb experiència, empatia i bona disposició per ajudar altres persones. De fet, la seva funció és fer de guia de la persona en el procés d'aprendre.

El projecte inclourà un seguiment per garantir el seu compliment, que es durà a terme des de les Escoles Agràries. A més, les escoles faran una avaluació final i un seguiment en diferit, sis mesos després de la finalització del projecte, per tal d'avaluar els progressos de la mentorada.