El Govern preveu destinar "aviat" 50 milions d'euros en línies d'ajuts per millorar l'estalvi i l'eficiència energètica a la indústria, segons ha explicat aquest dimarts en un comunicat en el marc dels acords de Govern. El consell executiu ha aprovat la memòria preliminar de l'avantprojecte de Llei de la transició energètica de Catalunya i de transformació de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) en l'Agència Catalana de l'Energia, que ha de marcar els principis legislatius de la política al país per complir amb el compromís de tenir un model energètic totalment basat en renovables l'any 2050.

La nova normativa tindrà la "voluntat d'impulsar i incentivar el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat energètica, de baixa intensitat en el consum de recursos materials i neutra en les emissions de carboni", segons el Govern.

Entre les mesures que s'impulsaran per complir en adaptar l'activitat econòmica a les noves condicions, el Govern prepara una modificació de la normativa que regula l'energia eòlica i fotovoltaica.

Tot plegat, s'uneix a les iniciatives que l'executiu ha anat introduint recentment per fer front a l'emergència climàtica, i que també inclou 7,3 milions d'euros d'ajust per a substituir vehicles vells per d'altres d'elèctrics o més eficients, o la inversió de 2,9 milions per a punts de recàrrega ràpida a les principals vies de Catalunya.

Així mateix, s'han habilitat 8,3 milions per al finançament empresarial de projectes d'innovació per a l'impuls de la transició energètica.