La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto; el president de CaixaBank, Jordi Gual, i el de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, participaran en la XXIV Trobada d'Economia a S'Agaró (Baix Empordà), que se celebrarà els dies 29 i 30 de novembre en aquesta localitat empordanesa.

"Cap a on va el món: economia-tecnologia-energia" és el títol d'aquesta trobada econòmica que un any més organitzen la Fundació Internacional Olof Palme, la Cambra de Comerç d'Espanya i La Vanguardia.

Encara que al principi estava previst que hi anés la ministra en funcions d'Economia, Nadia Calviño, finalment serà substituïda per la secretària d'Estat d'Economia, Ana de la Cova, i tampoc podrà venir a les jornades l'alt representant de la UE per a la Política exterior, Josep Borrell, encara que sí que ho farà la ministra Reyes Maroto, segons han informat a Efe fonts de l'organització de les jornades.

Les jornades, que reuniran destacats representants d'empreses i organitzacions econòmiques, abordaran aquest any qüestions com la innovació, el talent i l'energia en sessions que comptaran també amb la participació de representants d'institucions públiques.

La Trobada de S'Agaró arrencarà la tarda de divendres 29 de novembre amb una taula rodona sobre economia i finances en què participaran, entre d'altres, el president de CaixaBank, Jordi Gual, com a moderador, i el president de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF), José Luis Escrivà Belmonte; la subgovernadora de el Banc d'Espanya, Margarita Delgado, i José Manuel González-Páramo, conseller executiu de BBVA.

La posterior sessió inaugural comptarà amb l'assistència de la ministra Reis Maroto, que compartirà taula de debat amb la secretària d'Economia de la Generalitat, Natàlia Mas-Guix; l'Alta Comissionada per a l'Agenda 2030 de l'ONU, Cristina Gallach; el president de la Cambra d'Espanya, Josep Lluís Bonet, i la presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, Anna Balletbò.

A la jornada del dia 30 està prevista la presència de directius de companyies com Fujitsu o Oracle, així com el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona, Carles Grau, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

La trobada també dedicarà una sessió al tema energètic, en la qual intervindran el president executiu d'Enagás, Antonio Llardén; la vicepresidenta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), María Fernández Pérez; la presidenta de la patronal elèctrica Aelec, Marina Serrano, i el president de l'empresa distribuïdora d'electricitat Viesgo, Miguel Antoñanzas.

La secretària d'Estat d'Economia, Ana de la Cueva, serà l'encarregada de clausurar les jornades i participarà posteriorment en un dinar-debat amb els assistents.