Segueix-nos a les xarxes socials:

El risc de pobresa de les persones de fora de la UE triplica el dels catalans

La recepció d'ajudes socials no és efectiva per als extracomunitaris

El risc de pobresa de les persones de fora de la UE triplica el dels catalanslaura fíguls/acn

Les persones de fora de la Unió Europa que viuen a Catalunya tenen tres vegades més risc de viure situacions de pobresa (54,2%) que les de nacionalitat espanyola (18,1%), mentre que la taxa en el cas de les comunitàries se situa en el 19,5%, segons un informe elaborat per les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), que també assenyala que el 40% de les persones extracomunitàries que resideixen a Catalunya són pobres tot i treballar i el 30% cobra menys de 500 euros bruts al mes.

En el cas de les dones de fora de la UE, el risc que pateixin situacions de pobresa augmenta fins al 57,4%. «L'objectiu d'aquest estudi és entendre com viu la població migrada a Catalunya, tenint en compte els moviments externs, els provinents de fora d'Espanya», va explicar ahir l'autora de l'informe i investigadora social, Georgina Marín, en roda de premsa.

De tota la població catalana (7,6 milions), 1,38 milions de persones han nascut fora d'Espanya (18%), de les quals el 30% tenen nacionalitat espanyola, el 19% d'altres països de la UE i el 51% són extracomunitaris. Els orígens més freqüents entre la població migrada a Catalunya són el Marroc (217.962 persones), que representa gairebé el 16% del total de població estrangera, Equador (82.559), Romania (78.961), Colòmbia (67.613) i l'Argentina (63.485).

La taxa de risc de pobresa entre estrangers no comunitaris amb prou feines disminueix tot i la recepció d'ajudes socials, ja que passa d'una taxa del 50,5 al 47,9%. En canvi, la situació millora en el cas dels estrangers comunitaris, amb una reducció de gairebé tretze punts percentuals, del 29,3 al 16,6%, i també entre els espanyols, que passa del 27,3 al 14,3%. «Rebre transferències socials no funciona per a les persones migrades, no se'ls atorguen els recursos socials suficients per sortir de la situació de pobresa», va afirmar el vocal de Pobresa d'ECAS, Ferran Busquets.

Tot i que el 72% dels migrats a Catalunya és en edat de treballar, pel 59,7% amb nacionalitat espanyola, la taxa d'ocupació dels primers és del 53,8%, i la dels autòctons, del 57,1%.

Prem per veure més contingut per a tu