Grup Taurus, que té seu a Oliana, ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per motius de «força major» que afecta uns 200 treballadors i amb la voluntat de fer front a les conseqüències derivades de la crisi del coronavirus.

D'aquesta manera, la direcció i el comitè d'empresa han acordat que, aproximadament, la meitat de la plantilla faci mitja jornada en règim de teletreball i que a l'altra se li apliqui una suspensió del contracte. A més, s'han previst uns serveis mínims presencials, tot extremant-ne les mesures de seguretat i salut, segons va expressar la firma en un comunicat, que va afegir que tant la sortida de mercaderies com les comandes rebudes a través d'Internet estan garantides.

En el comunicat enviat per l'empresa ahir s'argumenta que la mesura adoptada aquest dimecres al vespre s'ha acordat amb un doble objectiu. Així, d'una banda, segons diuen, es pretén protegir els empleats davant dels riscos de contagi de la Covid-19 i, d'altra banda, «assegurar la continuïtat del grup i el seu bon funcionament econòmic». En aquest sentit, han explicat que la seva aplicació s'ajustarà «exclusivament» al període en què l'estat d'alarma estigui vigent, amb l'objectiu, després, d'intentar recuperar la normalitat com més aviat millor.

Al text, també van voler deixar clar que l'ERTO suposa un «sacrifici» per als treballadors i es destacava «l'esperit d'unitat i de solidaritat» que hi va haver a l'hora d'acordar-lo.