Els estudiants podran a partir del dilluns presentar la seva sol·licitud per a beques i ajudes a l'estudi de cara al pròxim curs 2020-2021, segons ha publicat aquest dissabte el Boletín Oficial del Estado (BOE).

Els ministeris d'Educació i d'Universitats expliquen que el departament que dirigeix Isabel Celaá ha posat en marxa una web que recull els tres tipus de beques i ajudes i cadascun disposa d'un apartat informatiu.Tipus de beques i ajudes

Hi ha tres tipus d'ajudes: beques d'FP, Batxillerat i altres estudis no universitaris; beques universitàries i ajudes per a l'alumnat amb necessitats específiques de suport educativa, inclòs l'alumnat amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

Termini per a sol·licitar-les

Termini per a sol·licitar-les- Beques FP, Batxillerat i altres: des del 9 d'agost a l'1 d'octubre.

- Beques Universitat, grau i màster: des del 9 d'agost al 15 d'octubre.

- Altres ajudes: des del 9 d'agost al 30 de setembre.Quantia

La quantitat a rebre oscil·la entre els 300 euros d'una beca bàsica a 1.700 per renda familiar o 1.600 per canvi de residència. L'excel·lència acadèmica també es premia, i a més de la part fixa hi ha quantitats variables. La combinació de totes aquestes magnituds configura la suma total a rebre.

El Govern assegura que la quantia de beques i ajudes augmenta un 22% aquest curs fins als 1.900 milions d'euros, la qual cosa suposa "el major increment en una dècada".

Requisits per a sol·licitar-les

Per a cadascuna d'aquestes beques i ajudes, la web detalla els requisits. A més, s'han introduït canvis en els llindars de renda dels sol·licitants, perquè les ajudes "arribin als estudiants que més les necessiten". En total, segons aquests ministeris, es beneficiaran més de 600.000 alumnes, 372.240 de nivells no universitaris i 253.274 de grau i màster.

Com demanar-les

Consulti la web per tal d'accedir a tota la informació sobre beques i ajudes del Ministeri d'Educació (MEC).