La producció de la indústria petroquímica de Tarragona va arribar a 19,52 milions de tones el 2019, un 1,06% més respecte a l'any anterior, i a una xifra de negoci de 66.433 milions d'euros -un 1,2% més.

L'activitat de les empreses, segons les dades de l'informe que ha fet públic la patronal Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), representa la meitat de la producció catalana i una quarta part de l'estatal, i es manté com la principal zona productiva en aquests àmbits. Segons l'AEQT, més de la meitat de les exportacions de la província de Tarragona, concretament el 51,7%, així com el 65,7% dels moviments del port tarragoní.

L'informe constata també que, malgrat un descens dels llocs de treball directes, 5.162, es van mantenir els indirectes -5.380- i l'activitat suposa 31.626 llocs de treball induïts.

En l'àmbit de la seguretat i el medi ambient -l'estudi no inclou referències a l'explosió d'Iqoxe, que va tenir lloc el gener d'enguany-, la patronal subratlla l'increment de l'ús d'aigua regenerada d'origen urbà en un 15% el 2019 respecte a l'any anterior.