El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que CaixaBank i Banc Sabadell van establir la seva seu a la Comunitat Valenciana perquè és una regió que genera estabilitat i credibilitat i és amable a la inversió, i per això romandre en aquest territori després de la fusió de la primera amb Bankia seria «una bona decisió» per a ells i per a la Comunitat.

Puig va recordar ahir que en tot moment ha defensat que la seu de l'entitat resultant de la fusió per absorció de CaixaBank i Bankia estigui a la Comunitat Valenciana, on «la tolerància ens defineix», i per això «ens agradaria que la decisió que han de prendre les entitats sigui romandre aquí», va manifestar en ser preguntat per aquest assumpte.

«Esperem que prenguin la decisió de romandre a la Comunitat Valenciana: és una bona decisió per a ells i per a la Comunitat», va manifestar.

Tant CaixaBank com Bankia tenen la seva seu social a València, si bé el seu centre operatiu està radicat a Catalunya i Madrid, respectivament.

En la mateixa línia, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvaror Navarro, va defensar ahir que «indubtablement» el domicili de l'entitat que resulti de la fusió de Caixabank i Bankia «ha de ser València», encara que va assenyalar que «ara l'important és que el sistema financer espanyol es faci fort i la millor manera de fer fort el sistema financer és que aquest tipus de projectes de fusió tirin endavant i es converteixi en la primera entitat financera del país».