Segueix-nos a les xarxes socials:

La Cambra de Barcelona adverteix que la recuperació econòmica s'ha frenat a l'estiu

L'entitat presenta el Baròmetre Cambra, amb què analitzarà de manera mensual, amb dades actualitzades, la situació de l'economia catalana

La Cambra de Barcelona adverteix que la recuperació econòmica s'ha frenat a l'estiuacn

La Cambra de Comerç de Barcelona ha alertat que la recuperació de l'economia catalana s'ha frenat durant l'estiu, bàsicament pels mals resultats que ha registrat el sector turístic, mentre que la construcció, la indústria i les exportacions es recuperen a bon ritme.

L'entitat va presentar ahir el Baròmetre Cambra, un instrument amb el qual analitzarà mensualment i amb dades actualitzades la situació de l'economia catalana, i que mostra que aquesta es recupera progressivament de l'aturada que va patir a causa del confinament. No obstant això i mentre l'economia de l'eurozona i la dels EUA ha tingut una recuperació gradual, la d'Espanya i Catalunya ha frenat durant l'estiu la bona tendència que registrava en mesos anteriors.

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, lamenta que Espanya sigui el país d'Europa que més ha patit la covid-19 i el que més està patint en l'àmbit econòmic. Canadell assegura que «estem sortint» de la crisi però de manera molt més lenta que altres països, a causa, en bona part, del gran impacte que ha tingut la pandèmia en el turisme.

La Cambra també ha alertat que mentre l'índex de les borses mundials ha recuperat totalment la caiguda per la bona evolució dels mercats nord-americans i asiàtics, la borsa espanyola no mostra signes de recuperació.

Segons la Cambra, el nombre real d'assalariats ocupats, descomptant els assalariats en ERTO, encara se situa un 10% per sota dels nivells «normals» i mostra un marcat alentiment a l'agost, fet que reflecteix el fort impacte de la situació sanitària sobre l'ocupació en el sector turístic.

El nombre d'empreses actives se situa en unes 239.000 l'agost, 18.668 menys que abans de l'inici de la pandèmia ,i un 7,7% per sota de les que hi havia al mateix mes del 2019 i, igual que en el cas de l'ocupació, la destrucció del teixit empresarial empitjora a l'agost.

Prem per veure més contingut per a tu