La direcció i el comitè de l'empresa Aryzta Bakeries Iberia van tancar dilluns al vespre un principi d'acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que vol aplicar la companyia i que suposarà el tancament de la planta que té a Olesa de Montserrat, en la qual treballen 73 persones.

El principi d'acord, en el qual es fixen les condicions dels acomiadaments, va ser aprovat ahir a la tarda per la plantilla, en una assemblea que va tenir lloc a les portes de la fàbrica.

En un comunicat, el president del comitè d'empresa, José Manuel de Miguel, valorava de manera positiva l'acord tot i que no s'hagi pogut evitar el tancament de la planta, i destaca que s'han pactat «unes bones condicions de sortida» per als treballadors. Així, el preacord preveu una indemnització de 50 dies per any treballat, més una quantitat fixa de 500 euros per cada treballador.

La direcció del grup Aryzta va comunicar els seus plans de tancar la planta d'Olesa a final de setembre argumentant causes productives i econòmiques. La fàbrica es dedica bàsicament a produir pans d'hamburguesa per als restaurants de McDonald's.

El comitè d'Aryzta Bakeries Iberia havia presentat abans de l'arribada de l'ERO una denúncia contra l'empresa davant Inspecció de Treball perquè la planta estava aturada des del 7 d'abril, amb un ERTO, tot i que la demanda en aquesta cadena de menjar ràpid s'havia incrementat.